Falovacska Babamasszázs Emesével

babamasszazs

Ayurvédikus Babamasszázs tanfolyam indul hamarosan.

Az ayurvéda elveire épülő hagyományos indiai babamasszázs magyar néphagyományunk bölcsődalaival. Ajánlott korosztály: hat hetes kortól kb. 10 hónapos korig

Helyszín:  Mórahalom és környéke (egyeztetés alatt)

Ára: 15900 Ft (a tanfolyam 1+4 alkalomból áll)

Időpontok: 2022. nyár (hamarosan)

Ami még kellhet a masszázshoz:

  • a baba testalkatának megfelelő hideges sajtolt, 100 % tisztaságú, meleg olaj (mogyoró, kókusz, oliva)
  • két db törölköző
  • kényelmes ruházat
  • váltóruha
  • babaápolási szerek

Mi a babamasszázs?

Mozdulatai az indiai masszázs elemeiből állnak, mely aztán a jóga hozzáadásával nyerték el végleges formájukat. Babamasszázsról beszélünk, de a mozdulatok tökéletesen alkalmazhatók nagyobb gyermekeknél, sőt akár felnőtteknél is.

Hatásai igen széles körűek, pl.: izomlazítás, légzésstimuláció, de serkenti a nyirok- és vérkeringést, mely az immunrendszer alakítása szempontjából igen fontos. A pocakon alkalmazott masszázs jelentősen csökkenti a hasfájást. Az érintés hatására, mely anya és csecsemője között történik, az anyai szervezetben magasabb szinten választódik ki az oxytocin nevű hormon, mely segít az anyatej hatékonyabb kiürülésében.

A masszázs lényege az érintésben van, ezért fontos, hogy közvetlen test-test kontaktus legyen, a babát masszírozó kézen semmilyen zavaró tényező ne legyen, se gyűrű, se óra, és a baba is lehetőleg mezítelenül vegyen ebben részt. Az érintéssel egyfajta kötődés kialakulása is történik, ezért fontos, hogy egy adott babát annak hozzátartozója masszírozza.

A masszírozáshoz a legideálisabb az úgynevezett nyugodt ébrenlét megtalálása, ez azonban a mozdulatok tanulása során nem mindig szokott megvalósulni. Ez egyáltalán ne adjon okot elkeseredésre, hiszen az a fontos, hogy otthon jól menjenek a mozdulatok és ott nem vagyunk annyira időhöz kötve, mint egy foglalkozáson.

Jelentkezés:

Kocsis-Savanya Imréné, Emesénél

+3630-8363-208 vagy falovacska {@} gmail.com

Az adott cikk linkje: http://falovacska.hu/falovacska-babamasszazs-emesevel/