Babamasszázs tanfolyam Szegeden

babamasszazs

Babamasszázs tanfolyam indul Ráczné Gyémánt Andrea védőnő vezetésével.

Helyszín: Szent-Györgyi Albert Agóra (Szeged, Kálvária sgt 23), első emelet.

Megközelíthető autóval (jelenleg még ingyenes parkoló), kerékpárral, szánkóval, gyalog. Autóval a Gogol utca felől lehet bemenni. Jöhetsz a Lófarától gyalog, a Bartók térről pár perc a Jósika utcán keresztül, jöhetsz az Árkád felől autóval, 7-es trolival, vagy a 13-as busszal. Szóval jó a megközelíthetősége.

A földszinten büfé és ruhatár van, az emeletre lifttel tudsz feljönni.

Ára: 800.- ft/alkalom (a tanfolyam három alkalomból áll)

Időpontok: 2014. március 29., április 05., április 12. délelőtt 10 órától.

Ami még kellhet a masszázshoz:

[ssstarlist]<ul> <li>egy jó kis olaj (pl.: napraforgó, oliva, stb.),</li> <li>egy puha pléd a baba alá,</li> <li>egy meleg helyiség,</li> <li>kellemes zene,</li><li>kényelmes hely a masszírozó számára</li></ul>[/ssstarlist]

máris indulhat eme élvezet.

Jelentkezés:

Ráczné Gyémánt Andrea védőnőnél +3630/510 8214 ill. a lenti űrlapon lehet.

Név (kötelező)

Email cím (kötelező)

Telefonszám:

Gyermek neve:

Gyermek kora:

Tárgy:
Jelentkezés Baba masszázs tanfolyamra

Tudomásul veszi, hogy jelentkezésével mind a három
foglalkozáson részt kell vennie?

igen

Egyéb kérdés:

captcha

Írja be a kódot!

Mi a babamasszázs?

A babamasszázs megalkotása Viamala Mc Clure nevéhez fűződik. Mozdulatai az indiai és a svéd masszázs elemeiből állnak, mely aztán a jóga és a reflexológia hozzáadásával nyerték el végleges formájukat. Babamasszázsról beszélünk, de a mozdulatok tökéletesen alkalmazhatók nagyobb gyermekeknél, sőt akár felnőtteknél is.

Hatásai igen széles körűek, pl.: izomlazítás, légzésstimuláció, de serkenti a nyirok- és vérkeringést, mely az immunrendszer alakítása szempontjából igen fontos. A pocakon alkalmazott masszázs jelentősen csökkenti a hasfájást. Az érintés hatására, mely anya és csecsemője között történik, az anyai szervezetben magasabb szinten választódik ki az oxytocin nevű hormon, mely segít az anyatej hatékonyabb kiürülésében.

A masszázs lényege az érintésben van, ezért fontos, hogy közvetlen test-test kontaktus legyen, a babát masszírozó kézen semmilyen zavaró tényező ne legyen, se gyűrű, se óra, és a baba is lehetőleg mezítelenül vegyen ebben részt. Az érintéssel egyfajta kötődés kialakulása is történik, ezért fontos, hogy egy adott babát annak hozzátartozója masszírozza.

A masszírozáshoz a legideálisabb az úgynevezett nyugodt ébrenlét megtalálása, ez azonban a mozdulatok tanulása során nem mindig szokott megvalósulni. Ez egyáltalán ne adjon okot elkeseredésre, hiszen az a fontos, hogy otthon jól menjenek a mozdulatok és ott nem vagyunk annyira időhöz kötve, mint egy foglalkozáson.

Az adott cikk linkje: http://falovacska.hu/falovacska_muzsika_hirek/baba-masszazs-tanfolyam-szegeden/