Return to Partnereink

Babamasszázs

babamasszazs

Ayurvédikus Babamasszázs tanfolyam indul hamarosan.

Helyszín

 

Ára: 16000 Ft (a tanfolyam 4 alkalomból áll)

Időpontok: 4 alkalom

Ami még kellhet a masszázshoz:

  • a baba testalkatának megfelelő hideges sajtolt, 100 % tisztaságú, meleg olaj (mogyoró, kókusz, oliva)
  • két db törölköző
  • kényelmes ruházat
  • váltóruha
  • babaápolási szerek

Jelentkezés:

Kocsis-Savanya Imréné, Emesénél ill. a lenti űrlapon lehet.

Név (kötelező)

Email cím (kötelező)

Telefonszám:

Gyermek neve:

Gyermek kora:

Tárgy:
Jelentkezés Baba masszázs tanfolyamra

Tudomásul veszi, hogy jelentkezésével mind a három
foglalkozáson részt kell vennie?

igen

Egyéb kérdés:

captcha

Írja be a kódot!

Mi a babamasszázs?

A babamasszázs megalkotása Viamala Mc Clure nevéhez fűződik. Mozdulatai az indiai és a svéd masszázs elemeiből állnak, mely aztán a jóga és a reflexológia hozzáadásával nyerték el végleges formájukat. Babamasszázsról beszélünk, de a mozdulatok tökéletesen alkalmazhatók nagyobb gyermekeknél, sőt akár felnőtteknél is.

Hatásai igen széles körűek, pl.: izomlazítás, légzésstimuláció, de serkenti a nyirok- és vérkeringést, mely az immunrendszer alakítása szempontjából igen fontos. A pocakon alkalmazott masszázs jelentősen csökkenti a hasfájást. Az érintés hatására, mely anya és csecsemője között történik, az anyai szervezetben magasabb szinten választódik ki az oxytocin nevű hormon, mely segít az anyatej hatékonyabb kiürülésében.

A masszázs lényege az érintésben van, ezért fontos, hogy közvetlen test-test kontaktus legyen, a babát masszírozó kézen semmilyen zavaró tényező ne legyen, se gyűrű, se óra, és a baba is lehetőleg mezítelenül vegyen ebben részt. Az érintéssel egyfajta kötődés kialakulása is történik, ezért fontos, hogy egy adott babát annak hozzátartozója masszírozza.

A masszírozáshoz a legideálisabb az úgynevezett nyugodt ébrenlét megtalálása, ez azonban a mozdulatok tanulása során nem mindig szokott megvalósulni. Ez egyáltalán ne adjon okot elkeseredésre, hiszen az a fontos, hogy otthon jól menjenek a mozdulatok és ott nem vagyunk annyira időhöz kötve, mint egy foglalkozáson.

Az adott cikk linkje: http://falovacska.hu/partnereink/baba-masszazs/