Szegedi Újszülött Életmentő Alapítvány

A Szegedi Újszülött Életmentő Alapítványnál önkéntesként dolgozom.

Rétesfesztivál3

első harmadik masodik

„Ma a világ több területén minden 10. gyermek koraszülöttként látja meg a napvilágot. Európában, Magyarországon a legmagasabb a koraszülések száma. A születés utáni közvetlen életveszélyben lévő újszülöttek és koraszülöttek további sorsa az élet első perceiben történő ellátásukon, mentésükön múlik, életben maradnak vagy sem, testileg és szellemileg épek lesznek vagy károsodottak. Ezért az újszülött, koraszülött mentés a gyermekgyógyászaton belül kiemelt jelentőséggel bír.
A Szegedi Újszülött Életmentő Szolgálat Alapítvány 1992 óta az ország egyik legnagyobb területét lefedve Csongrád, Békés és Bács-Kiskun megyében végzi az életveszélyben lévő újszülöttek és koraszülöttek mentését. 
Évi mentési száma igen magas, átlagban 1250 esetről beszélhetünk, ami a húsz éves működés alatt több mint 20.000 gyermekéletet jelent. A Szolgálat speciális neonatológiai rohamkocsija mozgó intenzív osztályként működik. A szolgálatot végző szakemberek feladata a gyermekek újraélesztése, életben tartása, illetve maradandó egészségkárosodásuk megelőzése, miközben végleges ellátásra a szegedi Gyermekgyógyászati Klinikára, illetve a kecskeméti és a gyulai Perinatális Intenzív Centrumokba szállítják őket.”

SZUEESZ_egyszazalek

 

Az Alapítvány számlaszáma, ahová az adó 1%-a is adható:


„Szegedi Újszülött Életmentő Szolgálat” Alapítvány
6720 Szeged, Jókai u. 6. I. em. 4.

Adószám: 18450455-1-06

OTP számlaszám: 11735067-20036634

Az adott cikk linkje: https://falovacska.hu/szegedi-ujszulott-eletmento-alapitvany/